Politica de Confidentialitate

In conformitate cu Regulamentul general al Uniunii Europene privind protectia datelor (Regulamentul UE 2016/679, “GDPR”), prezenta sectiune prezinta modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu website-ul emallShop.eu.

emallShop.eu este denumirea comerciala a societatii MISTIQUE BUSINESS SRL., persoana juridica de nationalitate romana CU  sediul social in ALBA IULIA, Aleea BAISOARA, nr 9, Judetul ALBA, cu numar de inregistrare in Registrul Comertului J1/236/10.03.2017, cod unic de inregistrare fiscala RO37185439 In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

Legislatie
• Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
• Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18/04/2002 privind aprobarea cerintelor minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal
• Decizia ANSPDCP nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video
• Decizia ANSPDCP nr. 90 din 18/07/2006 privind stabilirea cazurilor in care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal
• Decizia ANSPDCP nr. 100 din 23/11/2007 privind stabilirea cazurilor in care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal
• Decizia ANSPDCP nr. 132 din 20/12/2011 privind conditiile prelucrarii codului numeric personal si a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala
• Decizia ANSPDCP nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video.
• Regulamentul general al Uniunii Europene privind protectia datelor, numarul 679/2016 (GDPR), care este aplicabil din data de 25 mai 2018.

Principii de protectie a datelor cu caracter personal
Principiile care stau la baza prelucrarii datelor cu caracter personal sunt:
• prelucrarea datelor in conformitate cu prevederile legale
• prelucrarea datelor cu buna-credinta
• prelucrarea datelor sa fie facuta numai in scopul declarat pentru care au fost colectate
• prelucrarea datelor sa fie adecvata, relevanta si neexcesiva in raport cu scopul declarat
• asigurarea acuratetii si actualizarii datelor cu caracter personal
• asigurarea securitatii datelor cu caracter personal
• asigurarea confidentialitatii datelor cu caracter personal
• nu sunt transferate tarilor din afara Uniunii Europene, cu exceptia cazului in care tara destinatara are o protectie adecvata a datelor cu caracter persoanal

Politica de confidentialitate

Aceasta este Politica de Confidentialitate a website-ului emallShop.eu
Obiectivul nostru este sa punem interesele consumatorilor pe primul plan si sa fim transparenti cu privire colectarea, utilizarea si protejarea datelor personale.

Politica de confidentialitate explica:
Informatiile personale pe care le colectam
Cum colectam si cum folosim datele tale personale
De ce colectam datele tale personale
Cand si cum sunt transmise datele tale personale catre alte organizatii
De ce utilizam cookies
Masurile pe care le luam pentru a tine informatiile tale in siguranta
Cat stocam datele tale personale
Cum ne poti contacta

Website-ul contine linkuri catre website-urile altor terte parti, care nu sunt acoperite de politica noastra de confidentialitate. Iti recomandam sa verifici termenii si conditiile si politica de confidentialitate a acestor site-uri inainte de a le furniza datele tale personale.

Datele personale colectate

• Atunci cand te inregistrezi la newsletterul emallShop.eu, trebuie sa ne furnizezi adresa de email
Cand soliciti un sfat financiar trebuie sa ne furnizezi numele, prenumele, adresa de email si numarul de telefon.
Cand soliciti un produs financiar, trebuie sa ne furnizezi informatii personale, precum nume, prenume, telefon, email, adresa, CNP, venit, adresa IP. Daca esti logat in contul de utilizator, salvam istoricul cererilor in contul tau.
Cand deschizi un cont online pe website, trebuie sa ne furnizezi adresa de email, nume, prenume, telefon, judet si localitate, adresa IP
Cand te inregistrezi la o alerta financiara, trebuie sa ne furnizezi adresa de email
Cand vizitezi website-ul, noi putem colecta informatii despre comportamentul tau din browser sau despre alt dispozitiv utilizat pentru accesarea website-ului (incluzand adresa IP, tipul de browser si identificatorii de dispozitive mobile)
Cand accesezi Raportul de la Biroul de Credit prin emallShop.eu, trebuie sa ne furnizezi CNP si salvam in contul tau, informatiile primite cu privire la Situatia inscrierii la Biroul de Credit
Cand compari creditele cu serviciul Eligibilitate Credite, iti solicitam informatii pentru verificarea conditiilor impuse de finantatori (cum ar fi, dar fara sa fie o lista completa, data nasterii, venit, vechime in munca, existenta unor restante, rate la alte credite)
In vederea obtinerii ofertelor, salvam informatiile despre autovehicul si proprietarul/utilizatorul acestuia, precum si ofertele generate

Cum colectam si folosim datele tale personale

Colectam adresa ta email atunci cand te inregistrezi la newsletterul emallShop.eu. Folosim adresa de email pentru a-ti trimite newsletterul. Frecventa newsletterului este saptamanala, insa ocazional putem sa-l trimitem mai des, atunci cand avem ceva important de comunicat.

Folosim datele personale ca parte a procesului de identificare a solicitantilor si pentru a te contacta in cazul in care avem nevoie de mai multe informatii despre situatia semnalata.
Numele, prenumele, judetul si localitatea sunt afisate pe website, atunci cand publicam un sfat financiar pentru intrebarea trimisa de tine, acest lucru fiind parte a politicii editoriale.

Poti opta ca datele personale sa fie transmise si catre furnizorul de servicii financiare. In acest caz, transmitem datele tale catre furnizor pentru a incerca sa gasim o solutie de mediere la problema semnalata de tine.

Folosim datele personale ca parte a procesului de identificare a solicitantilor, pentru a ne asigura ca opiniile postate sunt reale.

Numele, prenumele, judetul si localitatea sunt afisate pe website, atunci cand publicam o opinie, acest lucru fiind parte a politicii editoriale.

Analize si rapoarte

Folosim datele personale despre comportamentul tau online pentru a genera date agregate si anonimizate, cu scopul de a genera rapoarte si analize, care ne ajuta sa imbunatatim produsele pe care le oferim.

Informatiile din raport sunt utilizate in urmatoarele scopuri:
Iti punem la dispozitie raportul pentru propria informare in contul de utilizator, pentru a simplifica procesul de reinnoire a politei, cat si in scopuri de arhivare, conform normelor ASF.

De ce colectam datele tale personale?

Colectam datele personale prezentate in sectiunile 2 si 3 in conformitate cu legislatia privind prelucrarea datelor personale.

Temeiurile juridice in baza carora prelucram datele personale sunt:

– Consimtamantul – Datele colectate au la baza consimtamantul prealabil al utilizatorilor website-ului. De exemplu, atunci cand completezi formularul cu date personale, esti notificat sa iti dai acordul pentru prelucrarea datelor personale.
Interesul legitim – Datele personale pot fi colectate si transmise catre partenerii nostri in scopul furnizarii serviciilor solicitate.
In domeniul asigurarilor, utilizam datele pentru ofertarea produselor de asigurare, intermedierea incheierii contractelor de asigurare,efectuarea raportarilor catre autoritatile competente, combaterea spalarii banilor, marketing direct – in situatiile in care ne-ati furnizat consimtamantul pentru acesta si in baza unui temei legal (ex. consimtamantul, executarea contractului, indeplinirea unei obligatii legale etc.).

De ce utilizam cookies?

Utilizam cookies (fisiere pe care le trimitem catre dispozitivele de pe care ne accesezi) cu scopul de a imbunatati functionalitatea si performanta website-ului.

Informatiile obtinute din cookies sunt agregate pentru a furniza datele statistice cu privire la utilizarea website-ului. Nu utilizam informatiile din cookies sau adresele IP pe care le colectam pentru a identifica o persoana pe website.

Anumite tehnologii utilizate pe website – furnizate de terte parti (Google, Facebook, LinkedIn) – creeaza de asemenea cookies pentru a imbunatati experienta pe propriile website-uri.

Cand si cum sunt transmise datele tale personale catre alte organizatii

Datele personale pe care le colectam pe website sunt confidentiale. Putem transmite datele tale catre terte parti in urmatoarele situatii, numai dupa obtinerea acordului tau prealabil:

– Cereri de produse financiare – datele personale sunt transmise catre partenerii nostri, pentru a te contacta si a-ti prezenta o oferta financiara;

– In cazul in care dreptul de proprietate al website-ului este transferat catre o terta parte.

Drepturile tale

Incepand cu data de 25.05.2018,a devenit aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (GDPR).

Drepturile conferite de acest Regulament sunt:
• Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre emallShop.eu
• Dreptul de acces la datele personale, respectiv dreptul de a primi o copie cu datele personale pe care le detinem despre tine
• Dreptul de a cere corectarea datelor personale daca sunt eronate sau incomplete
• Dreptul de a cere stergerea datelor personale din sistemele noastre IT
• Dreptul de a cere restrictionarea utilizarii datelor personale
• Dreptul de a cere mutarea, copierea sau transferul datelor personale
• Dreptul de opozitie: dreptul de a te opune utilizarii datelor personale, inclusiv in cazurile in care exista un interes ligitim. Daca utilizezi acest drept, vom stopa prelucrarea datelor personale, cu exceptia situatiilor exceptionale, caz in care te vom notifica in acest sens.
• Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate. In astfel de situatii, ai dreptul sa iti retragi consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale;
• Dreptul de a va adresa justitiei sau Autoritatii de Supraveghere Nationala a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Pastrarea informatiilor in siguranta

Pastrarea informatiilor tale in siguranta este importanta pentru noi. In acest scop, utilizam masuri de precautie rezonabile pentru a proteja datele tale personale. Cu toate acestea, nu putem garanta securitatea informatiilor stocate.

Prin utilizarea website-ului esti de acord cu riscurile inerente in cazul transmiterii online de informatii. Website-ul nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere de confidentialitate sau de date, care ar putea interveni.

Cat timp stocam datele tale personale?

Datele tale sunt salvate in sistemele noastre atat timp cat este necesar pentru a indeplini scopurile pentru care aceste date sunt utilizate sau pana cand soliciti stergerea acestora.

In cazul datelor asociate asigurarilor RCA, perioada stocarii datelor, nu va depasi perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele, acestea urmand a fi pastrate pentru perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale specifice in materie de asigurari si respectand durata legala de arhivare. In situatia in care contractul de asigurare face obiectul unui litigiu, datele vor fi stocate pana la solutionarea definitiva a acestuia.

Cum ne poti contacta?

Pentru a-ti exercita drepturi legale privind prelucrarea datelor personale, te rugam sa ne contactezi la adresa contact@emallshop.eu .